2006-10-10

Valresultatet

Jag är folkpartist, och jag är nöjd.

Folkpartiet förlorade mandat i nästan hela landet och förlorade mycket inflytande, det är sant. Under mandatperioden som gick hade vi fler mandat, men ur minoritet fanns det inte mycket vi kunde åstadkomma med alla våra röster. Nu är läget annorlunda och hela landet har fått en förändring från vänster till höger. Trots att vårt inflytande som parti har minskat har vår möjlighet att påverka och förbättra hela landet ökat. Det är trots allt viktigare att kunna genomföra den politik som väljarna har röstat på partiet för att få igenom, än att ha massor av väljare men inte kunna göra någon av dem till lags för att man sitter i minoritet.

Men en sorts politik har vi alltid kunnat genomdriva även under förra mandatperioden och det kanske överraskar en och annan läsare, nämligen miljöpolitiken. Inom folkpartiet finns hundratals kunniga och engagerad forskare och tekniker och i övrigt miljöengagerade som har formulerat folkpartiets miljöpolitik på ett sådant sätt att inte ens miljöpartiet har kunnat rösta emot våra förslag i riksdagen.

Att den folkpartistiska miljöpolitiken inte har synts ens skymtande i valrörelsen är en stor förlust, men jag tröstar mig med att vi nu har ännu större möjligheter att genomdriva vår intelligenta, genomtänkta och långsiktiga miljöpolitik ur det fördolda - mycket tack vare att idealister inom alla partier inte kan låta bli att rösta igenom den.


/ Per

Inga kommentarer: